Anyák napi köszöntés
2018. április 17. írta: Aancsi

Anyák napi köszöntés

Már gőzerővel készítjük az anyák napi meglepetéseket. Mi ilyenkor nem csak az édesanyáknak, hanem nagymamáknak, dédmamáknak, keresztanyukáknak is készülünk egy kis aprósággal. Lányomnál nagy az izgalom, mostanában bármilyen rajz vagy építmény készül, az anyák napi ajándék lesz valakinek. Még papa és nagybácsik is bekerülnek az ajándékozottak listájára :D 

A nagy napra már el is készítettük mamának és dédiknek az ajándékot, csak a virág hiányzik belőle. Idén közös alkotással készültek a gyerekek, ezt mutatom most meg nektek :)

Virág kaspók ujj és kézlenyomatokkal

+1 ötlet: arcképes virágok

img_20180417_133017_1.jpg

Hozzávalók:

- agyag kaspók (bár szerintem műanyaggal is működik)

- különböző színű akril festék (tartósabb, vízlepergető)

- esetleg lakk a tartósabbá tételhez

- ecset

- virág 

(A rendszeres öntözés és környezeti hatások azért egy idő után képesek tönkre tenni az alkotást, így inkább kaspóként érdemes használni, cserepestül belehelyezni az ajándékozott virágot)

Elkészítés: 

A kaspókat és a tányérokat akril festékkel vonjuk be. Ezt lehet gyerkőccel, lehet általunk elkészített, ha már elég nagy és ügyes a feladathoz, nyugodtan rá lehet bízni a munkát. A tányérok festése a legkönnyebb, azt már egy 2 év körüli is szépen le tudja festeni, a kimaradt részeket esetleg utána javítjuk. 
A kézlenyomatos kaspónál egyszerű tenyérfestés és lenyomatozást csináltunk, mindkét gyerkőcöm rányomta a kezét, majd a nevüket, évszámot ráfestettem. 
Érdekes megoldás lehet, ha kerek lapot formázunk só-liszt gyurmából, ebbe nyomjuk a gyerkőc kezét, majd kiégetjük és lefestjük. Nem állítom biztosra, hogy rajta marad, de aki esetleg kipróbálta, írja meg kommentben :)

A másik rétet ábrázoló kaspót alul zöldre, felül kékre festettem. A Kicsi (16hó) készítette a zöld kézlenyomatokat rá. A felhőket, virágokat a kézlenyomatok fölé, felhőket, napot, pillangót és méhecskét a nagy (2,5év) festette rá. A méhecske csíkokat, pillangó csápot, nevet, évszámot száradás után még rá lehet pingálni.

img_20180417_133034_1.jpg

Ezekbe kerül majd a virág és beletűzzük még az arcképes virágokat is. Ennek elkészítése:

Hozzávalók: 

- virágsablon

- félfamentes rajzlap

- vízfesték/ujjfesték

- fénykép

- hurkapálca

- zöld akril festék/tempera

- stift ragasztó

- ragasztópisztoly/ragasztószalag

img_20180416_185957.jpg

A sablonokat lehet körberajzolni, vagy azonnal a rajzlapra nyomtatni, esetleg magunktól is lehet szép virágformákat rárajzolni. A 2,5 évesem vízfestékkel festett, színt kevert, másfél évesem ujjfestéket használt a virágok elkészítéséhez. Száradás után kivágtam, ha ügyesen kezeli a gyerkőc az ollót, bátran vágja ő! Legyen több virág, mint amennyi ténylegesen kell majd, hadd alkosson kedvére, majd a legszebbeket úgyis kiválasztjuk. A nagyobbik gyermekem az itthon maradó virágokat már megpróbálta körbevágni. Ez volt a második alkalom, hogy ollót kapott a kezébe, így még én vágtam ki azt, amit elajándékozunk. Majd a fényképekből kivágott arcokat ragasztottuk a virág közepére.

img_20180416_181231.jpg

img_20180416_184720.jpg

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hurkapálcákat zöldre festjük, ezt érdemes temperával vagy akrillal, mert az ujjfesték, vízfesték nem fogja meg szépen a fa anyagot. A virágokat én ragasztópisztollyal rögzítettem rá, de működik sima ragasztószalag használatával is. 

 

 Ha tetszett a bejegyzés, várlak a FACEBOOK OLDALamon illetve a blog CSOPORTjában is, ahol már rengeteg ötlet gyűlt össze általam és a lelkes csoporttagok által is! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://torpikucko.blog.hu/api/trackback/id/tr9613841584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása