Játék termésekkel
2018. szeptember 20. írta: Aancsi

Játék termésekkel

Egy egyszerű eszköz is számos felfedezési lehetőséget rejt magában. Volt pár gesztenyém és tobozom itthon, na meg némi papírguriga ezzel kísérleteztek a gyerekek.

img_20180920_175749ghg.jpg

 Ha még több ötletre vagy kíváncsi, várlak a FACEBOOK OLDALamon illetve a blog CSOPORTjában is, ahol már rengeteg ötlet gyűlt össze általam és a lelkes csoporttagok által is! :)

Insturkció nélkül kapták az eszközöket, önállóan játszottak vele, de nem közösen, hanem külön-külön. Kis tanulmányozást követően számos felfedezésre jöttek rá. Az alábbi játéklehetőségek egy lassan 2 éves és 3 éves felfedezései:

img_20180920_180207.jpg
- Szét lehet válogatni a terméseket típus szerint

- a gurigába ejtve a másik felén kiesik

- a kisebb gurigába nem fér be a toboz, de a gesztenye mindkettőben legurul

- a gesztenye nagyobb mint a toboz

- Ha összenyomod a gurigát, nem jön ki belőle semmi

- Ha vízszintes helyzetben van a guriga, nem esik ki belőle a termés

- Ha belenézel, átlátsz a gurigán

- Ha befogod a végét, nem esik ki belőle és lehet zörgetni

- a kisebb guriga, a nagyobb gurigába helyezhető

 

img_20180920_175758.jpg

Ez a játék pedig rengeteg terület fejlődésére hatással van, teljesség igénye nélkül például: a taktilis érzékelés, finommotorika, matematikai képességek, koordináció, térérzékelés, gondolkodás, megfigyelőkészség, kreativitás, emlékezet...stb.

Ha tetszett a bejegyzés, várlak a FACEBOOK OLDALamon illetve a blog CSOPORTjában is, ahol már rengeteg ötlet gyűlt össze általam és a lelkes csoporttagok által is! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://torpikucko.blog.hu/api/trackback/id/tr1114252499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása