Debreceni Kerekerdő élménypark
2019. július 08. írta: Aancsi

Debreceni Kerekerdő élménypark

Kirándulás egy 2,5 és egy 4 évessel a meseparkban - élménybeszámoló

2019 június végén jártunk a parkban, rettenetesen vártuk! Az interneten nem sok cikket találtunk a témában, viszont a képek magukért beszéltek, hatalmas izgalommal vártuk hogy eljussunk ide. Egy 2,5 és egy 4 éves gyerkőccel érkeztünk a parkba, így a nekik való játékok voltak elsődleges célpontjaink.

img_20190630_110917.jpg

A park mellett egy hatalmas parkoló áll rendelkezésre, kevés árnyékkal, de díjtalanul. A bejáratnál pecsétet nyomnak a kezekre, melyek díja 3 év felett 3500FT/fő. A díj ellenében kapsz 5 kupont, ami a játékok használata során fog kelleni. Mi 15 kuponnal indultunk neki a parknak. Egy hatalmas tó mellett terül el, partján rengeteg fa és árnyék van, nagyon hangulatos. A parkban rettentően figyeltek a dekorációra, nagyon szépek és esztétikusak a szobrok, a kihelyezett kis figurák, amik legtöbbször egy-egy mesét jelenítenek meg. Legjobban Hófehérke házikója van megépítve, de találkozhatunk Jancsival és Piroska nagymamájával is. A park belseje felé viszont árnyékból alig van, a játékok sokszor a tűző napon vannak, és e miatt volt, amit ki sem tudtunk próbálni.

img_20190630_104102.jpg

img_20190630_104825.jpg

A játékok különböző életkorúaknak szólnak, használatuk is bizonyos életkorhoz kötött. Mi a legkisebb korosztályt képviseltük, így elsőként, a pónilovaglást próbáltuk ki fejenként 1 kuponért. A karámba nekünk kellett bemenni és feltenni a lóra a gyerekeket, a körbesétálást már az ott lévő hölgyek végezték, ami 1(!) perc sem volt. 2  kis kört mentek a karámban, még a 4 évesem is meglepődött mikor kikötötték a lovat, hogy ennyi volt. De még annyi izgalmas dolgot ki akartunk próbálni, így hamar túlléptünk a dolgon. 

img_20190630_104210.jpg

A nyuszifalut nagyon élvezték a gyerekek, többször visszatértünk ide, a sok nyuszi és a bájos dekoráció nagyon találó volt. Ezután kisvasutaztunk, ami a "Játékterem" mellett volt. A vonat 1 kuponért volt igénybe vehető minden másért nem kuponnal, hanem pénzzel kellett fizetni. Ezek tipikus "bevásárlóközpontos" mozgó autók voltak,  vízsugaras céllövölde, de a nagyobbaknak box zsák, flipper is volt. 

img_20190630_104508.jpg

Nyuszifalva

img_20190630_105436.jpg

Balra a kisvasút, jobbra a játékterem 

Legjobban nyilván a beszélő fát vártuk, így le is ragadtunk a park közepén található fánál. Nagyon szép kialakítás, a fa előtt egy napraforgóba rejtett mikrofonba kell beszélni a gyerekeknek. Élő személy válaszolgat , de sajnos nagyon nagyot hallott a "fa", nehezen értette a kisgyerekeket. Válaszolni pedig nem nagyon szeretett 1-1 szóban lerendezett mindenkit, ha pedig megunta a dolgot, bekapcsolta a horkolás hangfelvételt. Mint kiderült 30 éves volt csupán és nem tudja hogy szereti-e a palacsintát. Arra a kérdésre pedig, hogy lakik e az ágai között madár azt válaszolta, hogy "rendben". Persze a gyerekek teljes csodálattal voltak a fa iránt, napokig beszéltek róla, de sok felnőtt csak a szemét forgatta a válaszok hallatán. 

img_20190630_120623.jpg

img_20190630_110359.jpg

Talán a másik nagy csodája a parknak a felépített mesehelyszínek, kezdve az ikonikussá vált Hófehérke házzal. Jancsi és Juliska házikója mellett megtalálható Piroska nagymamájának háza is, a mese összes szereplőjével. Kedves kis fa hídon jutunk el odáig, ami alatt egy pici patak folydogál. Sokat időztünk itt, mindig észrevettek valami újabb és újabb részletet, Hófehérke pedig még meg is szólal a törpökkel együtt. Nagyon szerettek volna bemenni a házikókba, de ezeket a helyszíneket kívülről lehet csak megcsodálni. 

img_20190630_111507.jpg

img_20190630_114447.jpg

img_20190630_114748_1.jpg

img_20190630_110917.jpg

A park másik végén egy hatalmas vár emelkedik, de mint kiderült ez csupán a mellékhelység. Mellette egy homokos játszótér van, szuper és hatalmas fa várral, hintával, egy hibája van csupán, hogy mindez a tűző napon. Még a "vasszöges trón" is itt van elhelyezve, a gyerekek nem is attól ijedtek meg hogy szúr, hanem hogy forró lesz ha beleülnek. Mellette van felállítva a trambulin részleg, ahol 4 óriás hevederes trambulin áll, külön 1-1 darab a különböző korosztályoknak. Mivel nagyon népszerű, előfordul hogy sokat kell várni, 2 kupon a díja, de sokat ugrálhattak és már 1 éves kortól lehet használni, ha akarjuk. A közelben van árnyékos pad asztalokkal és a trambulinoknál is napellenzőkkel próbálják a nap sugarait felfogni. Akinek ez nagyon nagy még, ugrálhat egy kisebb 6 pályás hálós trambulinon is 1 kuponért. Volt ezen a részen még egy óriás kalózhajó légvár is, de az itt lévő dolgozó jelezte nekünk, hogy felmehetnek a gyerekek, de valószínűleg túl forró a teteje és égetni fog. Köszönjük neki, hogy ennyire korrekt volt. Egyébként a kis trambulinon a kisebbik felmászás után mégsem akart ott lenni és szó nélkül visszaadták a kupont, nagyon kedvesek voltak.  

img_20190630_111711.jpg

Játszótér

img_20190630_113246.jpg

Bal oldalon a kisebb 6 pályás trambulin, jobb oldalon az óriás trambulinok

img_20190630_113241.jpg

Légvár és étterem

 

A park területén egyébként számos szuvenírt vásárolhatunk, van palacsintázó és hamburgerező is, illetve akik kicsit komolyabb ebédet szeretnének elfogyasztani azok éttermet is találnak itt.  A parkban nagyon tetszett még nekünk az óriás mászóka, mely egy hatalmas faház szerűség volt, kötelekkel kiegészítve. Kisebb gyerkőccel még szülő is felmehet rá, de a 4 évesem egyedül mászott végig az egész pályán. Mindezt kellemes árnyékban, ami a déli napsütésben már nagyon jól esett. 

img_20190630_115114.jpg

Szuveníres, játékos bódé, háttérben az óriási mászókával

A minigolfot még nagyon szívesen kipróbáltuk volna, de a 35 fokban 40+ fokosra melegedett trágya és lóürülék szagú sátorban nem lehetett megmaradni. Nem tudom, hogy esténként ide hajtják-e be a lovakat, de iszonyú szag volt, pedig nem vagyok finnyás és túl városi az ilyen körülményekre. SENKI nem tartózkodott itt az ide kivezényelt dolgozón kívül, pedig többször is eljöttünk előtte. Különleges élmény volt a Da Vinci játszósátor, ahol KLÍMA fogadott minket és fantasztikus fából készült érdekes játékokat lehetett kipróbálni. Nagyon élveztük, még mi felnőttek is, de szuper lett volna, ha az ott lévő dolgozók a nem egyértelműen használható játékokat elmagyarázzák, hogyan is kell használni. A sátor végében a kiállítást is meg lehetett nézni. 1 kupon volt a belépő a gyerekeknek. Ezen a részen van még körhinta is a kicsik számára. 

 img_20190630_122426.jpg

Elvertük a 15 kupont, úgy hogy a végén mind a 4en beültünk a dodzsembe, de egyáltalán nem kellett gondolkodnunk, vagy beosztanunk a kuponokat mert olyan sok választási lehetőség nem volt a parkban az ekkora gyerekeknek. Akinek viszont mégsem lenne elég, 500FT-ért vásárolhat még a pénztárnál.

A gyerekeket teljesen lenyűgözte a park sokszínűsége, ötletessége, az ismert szereplők megelevenedett figurái. Nagyon kreatív és ötletes az egész park és felépítése, mindenképp érdemes eljönni ide, de ha napsütéses időt választunk készüljünk naptejjel, kalappal, sok sok vízzel a hátizsákban. Leginkább ovis korosztálynak való de a kisebbek is találhatnak itt szórakozást, igaz nem túl sokat.
Ami miatt kicsit csalódás volt, hogy az egyébként is borsos belépődíj mellett még pénzért vásárolható játékokkal volt tele, hogy az egyes dolgozók hozzáállása a gyerekekhez, a feladathoz hagyott némi kivetni valót. Út közben valahogy elfogyott a lelkesedés, vagy az anyagi erőforrás, de ami igazán különlegesnek és egyedinek indult, a végére unalomba és kapkodásba fulladt. Tök jó lenne ha a belépő mellé kapnánk egy térképet is, amin a játékok esetleg mosdó helye be lenne jelölve. Remélem az elkövetkező években folyamatos fejlesztés és bővítés valósul meg és a szuper dekorációk mellett a játékok száma is növekedni fog. Nagyon jó ötlet, nagyon szépen indult kivitelezés, reméljük ebben a minőségben folytatódik majd a park tovább bővítése, szépítése is.  

Ha további kérdésed van a parkkal kapcsolatban, tedd fel itt kommentben, vagy a facebook bejegyzés alatt, és válaszolok rá! :)


Törpikuckó Facebok bejegyzés: TÖRPIKUCKÓ
Mesepark honlap:  KEREKERDŐ ÉLMÉNYPARK

A bejegyzés trackback címe:

https://torpikucko.blog.hu/api/trackback/id/tr5914931604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása