Mesejáték és közös barkácsolás
2018. február 09. írta: Aancsi

Mesejáték és közös barkácsolás

Ezúttal a 3 kismalac meséjét hoztam el nektek. Először a mesét olvastam fel, majd szép lassan, minden nap mást készítettünk el a mese előadásához. 2 éves gyerekkel készítettük el, kidolgozás részleteiben sokat tudott már ő is segíteni. Díszlet továbbá szobanövények, ruhaanyagok, könyvek :)

20449282_10209886981917456_8689201567888952458_o.jpg

 

Elkészítés:
Félfamentes rajzlapból készültek, először a félkört vágtam ki, majd utána felrajzoltam az ajtót. A ragasztást a gyerkőc csinálta, mulcs, csiszolópapír és száraz fű felhasználásával. A farkas sima félfamentes rajzlapból készült, a malacok  hungarocell tojásból készültek. A házak formája azért is szuper, mert a malacok alá tudnak bújni. :)

 



20604540_10209886981877455_6054870244908172693_n.jpgA három kismalac (ez az én verzióm :) )

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három kismalac. Mikor nagyok lettek, azt mondta a Mamájuk:
-Menjetek malackáim, kicsi nekünk ez a ház, építsetek magatoknak saját házikót!
A három kismalac útnak indult, anyukájuk sokáig integetett nekik, ahogyan távolodtak. Mentek, mentek, mendegéltek, egyszer csak egy szép tisztáshoz érkeztek. Megállt a legkisebb kismalac:
-Testvérkéim, én itt építek magamnak házat!
A legkisebb kismalac szalmát hordott a tisztásra, hogy abból építsen magának házikót. A két idősebb segített, s mikor készen lett a házikó, elbúcsúztak, majd továbbindultak. Mentek, mentek, mendegéltek, egy újabb tisztásra értek. Itt a középső kismalac állt meg.
-Testvérkém, én itt építek magamnak házat!
A legidősebb kismalac segített a testvérének felépíteni a házát, amit az erdőben talált fák ágaiból épített meg. Miután elkészültek a legidősebb malacka is elbúcsúzott és továbbindult. Hamarosan ő is egy szép tisztásra ért. Téglát hozott, és jó erős házat épített magának. Így éltek, éldegéltek a malackák. Igen ám, de élt az erdőben egy gonosz farkas, aki nagyon szerette a malacpecsenyét. Mikor tudtára jött, hogy 3 kismalac lakik a közelben, elhatározta, hogy felkeresi őket, és vacsorára megeszi őket. El is ért a a legkisebb kismalac házához és bekopogott:
-Kismalac, kismalac, engedj be!
-Nem engedlek ronda farkas, mert megeszel!
-Dehogy eszlek meg, csak úgy unatkozom, játszanék valamit.
-Nem engedlek, menj innen!
-Ha nem engedsz, elfújom a házadat!
A farkas azzal hatalmas levegőt vett és egy szuszra elfújta szegény kismalac házát. De a kismalac sem tétlenkedett, nyakába kapta a lábát és szaladt a testvérkéjéhez a fa házikóba. De bizony a farkas követte, s ott is bekopogott:
-Kismalac, kismalac, engedj be!
-Nem engedlek ronda farkas, mert megeszel!
-Dehogy eszlek meg, csak úgy unatkozom, játszanék valamit.
-Nem engedlek, a testvérkém házát leromboltad, menj innen!
-Ha nem engedsz, elfújom a te házadat is!
A farkas azzal hatalmas levegőt vett, még nagyobbat, mint annak előtte és egy szuszra elfújta a középső kismalac házát is. A két kismalac futott, szaladt, egyenesen a legidősebb kismalac téglaházához, s jól magukra zárták az ajtót. A farkas ide is követte a malacokat, s egyre éhesebb és türelmetlenebb volt már.
-Kismalac, kismalac, engedj be!
-Nem engedlek ronda farkas, mert megeszel!
-Éhes vagyok, malacsültet fogok vacsorázni, ha beengedsz ha nem, és most elfújom a te házadat is!
A farkas új felszívta magát levegővel, mint még sose, és hatalmasat fújt a tégla házikóra. Azonban az még csak meg sem remegett. A farkas iszonyú mérges lett, és elkezdett a tetőre mászni, hogy a kéményen keresztül jusson be a házba. Belebújt, s ereszkedett, ereszkedett mind lejjebb. A három kismalac pedig csak halkan kuncogott a házban. Jól tudták, hol akar a farkas bejönni, de azt a farkas nem tudta, hogy a teavíz éppen ott forrt, bugyborékolt a kémény alatt. A kémény aljából mikor a farkas ki akart mászni, megcsúszott és pont beleesett a nagy fazék forró vízbe. Amilyen sebesen jött lefelé a kéményből, most olyan sebesen mászott is vissza, s ahogy kiért, fenekét fogva elmenekült az erdőbe. A három kismalac sokáig nevetgélt a pórul járt farkason, a farkas pedig tán még azóta is szalad. 

 

 

Plusz infó: Tudtátok, hogy eredetileg angol népmese? Van egy jelenet a mesében, ami tipikus angol, kitalálod? :) (Megoldásért görgess lejjebb)
*

*

*

*

*

*

*

*

 

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

(Fazékban forr a víz a TEÁnak) :D

A bejegyzés trackback címe:

https://torpikucko.blog.hu/api/trackback/id/tr1513648894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása