Házi könyvtár ajánló III.rész
2019. február 03. írta: Aancsi

Házi könyvtár ajánló III.rész

Képeskönyvek

boy-2604853_1920.jpgMint sokan tudjátok, és talán részt is vettetek benne, nemrég elindítottam egy posztot, kérdést a Facebook különböző bugyraiban, hogy megtudjam, nálatok mi a favorit, mi az amit a gyerekek szívesen a kezükbe vesznek, szívesen olvasnak, amiket már 3 réteg ragasztószalag fog össze, annyit volt forgatva. Mivel  rengeteg könyvajánló érkezett, több részletben fogom bemutatni, de a vásárlással és rendeléssel mindenképp várjátok meg a további részeket, mert rengeteg szép és izgalmas könyvet fogok nektek mutatni! Ezúton is köszönöm a segítségeteket, és akkor lássuk, mi az amit bátran ajánlotok más anyukáknak, mik azok a könyvek, amikkel érdemes feltölteni egy 0-4 év közötti kisgyermek házi könyvtárát. 

A könyveket Bookline oldalon keresgéltem, INNEN mindet meg tudjátok vásárolni.
Képek, könyvelírások forrása: Bookline

A sorozat harmadik részében az általatok ajánlott képeskönyveket mutatom meg. A képeskönyveket a legkisebbek már szívesen lapozgatják, de a nagyobbak számára is érdekes lehet. Ajánlom őket korai nyelvtanuláshoz is, hiszen a rövid és egyszerű szöveggel rendelkező kis könyvek, a kedves kis ábrák nagyszerűen alkalmazhatóak ebben a folyamatban. 



Eric Carle sorozattal magam is sokat dolgoztam az óvodában, nagyszerű eszköz az idegen nyelv oktatásában is. Könyvei németül, angolul és magyarul is kaphatóak, könnyen értelmezhetőek, témájában a színek, számok, formák, gyümölcsök, ételek, állatok jelennek meg. Magyar nyelvű könyvek a Bookline oldaláról:
ec.png

"Az immár klasszikus mese egy kis hernyóról szól, aki hétfőn keresztülrágta magát egy almán, de továbbra is éhes maradt, kedden keresztülrágta magát két körtén, de továbbra is éhes maradt, szerdán három szilván, csütörtökön négy epren, majd egy tortán, egy virslin, egy nyalókán, és így tovább, és így tovább - míg jól nem lakik - és gyönyörű pillangó nem válik belőle." (A telhetetlen hernyócska

 

Julia Donaldson és Axel Scheffler nevével már a mesesorozatokat bemutató cikkben találkozhattatok, de számos képeskönyvünk van még, amit nagyon kedveltek. Színes, gyönyörű rajzokkal varázsolja el az olvasót, nagy kedvencetek a Majom mamája könyv. Ezek a könyvek is fellelhetőek angol és német nyelven is. 

jd_2.png

"„– Elvesztettem a mamámat!
Így szólt a pillangó: – Szegény majom!
Ne sírjál, segítek én a bajon.”
A bohókás pillangó lelkesen keresi, ki lehet a kicsi mamája - az elefánttól a denevérig. Mulatságos rímekkel bukdácsolunk át a dzsungelen, vissza majom mama karjaiba." (Majom mamája)

 

Usborne könyvekkel is sokat találkoztam, nagyon kedvelitek a könyvek szépségét, egyszerűségét. Leginkább angol nyelven kaphatóak a forgalmazóknál, így szintén sikeresen alkalmazható a játékos nyelvi foglalkozások alkalmával. A könyvek széles korosztályt céloznak meg, babáknak szólóktól kezdve egészen kamaszkorig rengeteg félét lehet találni. A fotón szereplő könyveket, illetve még számos más kiadványt vásárolhattok English kiddy books oldalon.


50970809_2233267863660843_8607539297874083840_n.jpg

Kép forrása:  English kiddy books

 

Kukucs könyvek és Kukucs-könyvek nem tévesszen meg senkit, két különböző képeskönyv sorozat, de mindkettő nagyon ötletes, szépen kidolgozott és mindkettőt egyformán kedvelitek. Kukucs könyvek egy interaktív képeskönyv sorozat, melyben elhúzható kis fülek vannak, amik keményebb anyagból készültek, így a használat során is tartósabbak. Egyszerű szövegek, kedves rajzok jellemzik, és látványos elemek biztosan elnyerik gyermekeitek tetszését. Angol nyelven megvásárolhatod  English kiddy books oldalán.kk.png

"Kukucs! Ki sürög-forog az erdőben?
Told el az ujjaddal a kis képeket, és megtudod!
Miközben a lapozó bájos rajzait nézegetve nagyokat kacagnak a legkisebbek azon, hogyan bújócskáznak az állatok, észrevétlenül fejlesztjük a finommotorikájukat is. "(Ki kopog?)

Sam Taplin Kukucs-könyveinek két könyvét a szépen kidolgozott, látványos, színes oldalai miatt emeltétek ki, nagy kedvenc köreitekben, és persze gyermekeitekében ez a két képeskönyv is. Angol nyelven megvásárolhatod  English kiddy books oldalán.

"A kíváncsi majom sehol sem találja a kiselefántot. Kukucskálj be a szép színes oldalak mögé,
és segíts neki megkeresni! Közben talán még új barátokat is találtok..." (Hová bújtál kiselefánt?)

id22-302462.JPG

id22-302464.JPG

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Leviter Első könyvem sorozata is vastagabb lapokból álló képeskönyvekből áll, melyet a legkisebbek is könnyedén tudnak forgatni. Látványos, tematikus leporellók ezek, amik nem rajzokkal, hanem színes fotók sokaságával van tele, élethű ábrázolásuk talán a legmegnyerőbb számotokra. Fiúk, lányok könnyedén megtalálják érdeklődési körüknek megfelelőt, minden oldalon színes fotók várják az apró felfedező szemeket. 

leviter.png

 

Nagy Diána könyveit is sokan szeretitek, különlegessége talán abban rejlik, hogy nehezen megfogható fogalmak köré építette fel könyvei témáját. Az ellentétek, irányok, napszakok megnevezése, felismerése nem könnyű feladat, de ezek a könyvek ebben is segítségünkre lehetnek. A képeskönyv jellege ne tévesszen meg senkit, témájuk miatt 2-3 éves korosztály számára is élvezetes olvasmány lehet, a legkisebbeket pedig a színes rajzok, és formál varázsolhatják el. 

nevtelen.png

 

Ez az a könyv, ami mellett lehet, hogy elmennék a könyvesboltban, de biztosan alaposan megnézem magamnak ha legközelebb arra járok. Rengetegen említettétek Thorsten Saleina könyvét, melyben az állatok felismerése a cél, nem is akárhogyan! 


"Találgass és nevess! Ezek a vidám mondókák egyben találós kérdések is. Nyisd fel a lapokat, és fedezd fel az állatokat! Találd ki! Melyik állaté lehet ez a popsi? A verseket Szabó T. Anna fordította. 24 hónapos kortól ajánljuk.."

id22-277398.JPG

 

Eva Spanjardt Nagy kerekek, kis kerekek is abszolút szerelem a gyerekek körében. Izgalmas benne az, hogy minden oldalon egyre kisebb és kisebb kerekű járművekkel ismekedhetünk meg, mind ezt egyszerű és színes rajzokkal kísérve. 

"Minden, aminek kereke van...
Nézd csak, ki megy ott! A traktor a nagy utánfutót vontatja a mezőn, a tűzoltók sietnek tüzet oltani, Tomi és az anyukája pedig autóval utaznak.
A baba első járműkönyvének mókás kerékkivágásaiba beleférnek az ujjacskák, sőt a kis lyukakon ki is lehet kukucskálni! A lapozó 1 éves kortól ajánlott."

id22-297450.JPG

 

Stella Baggott könyvei a szókincsépítést célozzák meg, 4 témakörben gyűjti össze a legfontosabbakat, képekkel illusztrálja, melyek játékosak, kedvesek, a legkisebbek igényeinek megfelelőek. A boltban kiadványában például különböző üzletek, boltok kirakataival ismerkedhetünk meg. 

 

sb.png

A végére újból egy interaktív sorozatot hagytam, a Húzd és mondd! sorozatot, mely szintén nagy kedvencetek. A könyvek az állatvilággal ismertet meg minket játékosan. 

huzd.png

Ha tetszett a cikk, várlak a FACEBOOK oldalamon is, illetve az oldal CSOPORTjában, ahol még több ötletet és játékajánlót találhattok! Tarts velünk Te is! :)


Felmérés 2019 januárjában, négy tematikus csoportban (három ebből több ezres taggal bír), valamint egy oldalon zajlott, önkéntes alapon. Válogatás fő szempontjai: kialakítás, rajzok minősége, tartalom, gyerekek szimpátiája 

Képek és könyvleírások forrása: Bookline, saját szerkesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://torpikucko.blog.hu/api/trackback/id/tr7214606564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása