Három könyv a 2-4 éves korosztálynak!
2018. november 20. írta: Aancsi

Három könyv a 2-4 éves korosztálynak!

A böngésző könyvek remélem már minden gyerekszoba polcán ott sorakoznak. A nyüzsgő nagyváros, vagy épp farm rengeteg felfedezni valót rejt, nagyszerű közös élmény ha ketten tanulmányozzuk a képeket. Lehet mesét szőni hozzá, vagy keresőjátékot is játszani. A Böngésző könyvek stílusában jelent meg a Keress, találj, mesélj! sorozat is, mely méretében kisebb, de képi világában hasonló a nagy Böngésző könyvekre. Méretéből fakadóan talán egyszerűbb a gyerekeknek a kezelése.  Amiben még más, mint a megszokott, hogy oldalsávban kiemel 1-2 tárgyat, személyt, a nagy egészből kiemelt kis részletet, melyet meg kell keresniük. 
img_20181117_142527.jpg

Gyönyörű, csillogós borítójú könyvek, tele klasszikus mesékkel. Az oldalak bőven illusztráltak, színesek, nekem néha már túlzóan is, de a rajzok kedvesek, szépen kidolgozottak benne, ami akár képeskönyvként is lehetőséget ad az önálló könyvhasználatra. A mesegyűjtemény mindenképp értékes darabja lehet a gyerekszobának.  

img_20181117_143823.jpg

A kedvencem ez a könyv lett. Nagyon jópofa, kemény lapos kis könyv. A különlegessége az ellentétek bemutatásában van. Minden oldalon egy fő ellentétpár jelenik meg, például piszkos vagy tiszta. Jobb oldalon 2-2 példát mutatnak be, bal oldalon egy forgó segítségével pedig az adott kép részleteit megváltoztathatjuk, így az ellentétes jelentéssel bíró képet jeleníthetjük meg. Egyetlen kritikája, hogy a forgó elem nem kemény, hanem vékonyabb papír, de odafigyeléssel és közös olvasással biztosan egy remek darabja maradhat a gyerekek házi könyvtárának.  

img_20181117_142327.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, várlak a FACEBOOK OLDALamon illetve a blog CSOPORTjában is, ahol már rengeteg ötlet gyűlt össze általam és a lelkes csoporttagok által is! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torpikucko.blog.hu/api/trackback/id/tr9514382816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása