Könyvek 0-2 éveseknek
2018. november 20. írta: Aancsi

Könyvek 0-2 éveseknek

Körbenéztem egy könyvesboltban is a karácsonyi vásárlás során. Csodajó könyvekre bukkantam, hadd osszam meg veletek :) 

img_20181117_141711.jpgBoribon mindig közel állt a szívemhez, az első mesekönyv amiből meséltem a gyerekeimnek, és mindketten imádták. A kedves kis rajzok, egyszerű történetek pont a kezdő mesehallgató fülekre van méretezve. A Boribon könyvek érzelmi világáról ITT már írtam. 

Ez a már megszokott képi világgal egy babák számára készült könyv, melyben színes és egyszerű, kedves képek várják az olvasót. Boribon ezúttal utazik, rengeteg közlekedési jármű előkerül benne, a színek harmóniájával. Minden oldalon színes alapon egy jármű és Boribon látható. 

 

 

 

 

 

 

 

img_20181117_141744.jpg

Másik kedvencem is lett, szintén Marék Veronika Boribonos könyve. Boribonhoz vendégek érkeznek, minden oldalon hasonlóan ismétlődnek a történések. Először csak félig nyílik az ajtó, a vendégből csak egy fület, mancsot, látunk, és hangját utánozhatjuk. Ezután lehet találgatni ki érkezik, és a következő oldalon fény derül az igazságra. Hasonlóan kedves, színek harmóniájában összeállított könyvről van szó, garantáltan a kisebbek kedvence lesz.

 

 

 

 

 

img_20181117_141833.jpgEz a könyv azért tetszett nagyon mert nem csak 1-1 állatot mutat be, hanem minden oldalon 6-8 állatot látunk hétköznapi tevékenysége során. A rajzok kedvesek, szépek, az oldalak nem túlzsúfoltak. Nem csak a képek és állatok felismerése lehet kihívás, hanem beszélhetünk arról, mit csinálnak, milyen színűek. Vastag lapjai a tartósságot is szolgálják, tetején elhelyezett fogó pedig nagyon praktikus, ha cipelik a lakásban a gyerekek. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_20181117_142048_1.jpgEz a színes, formás könyv középen lyukas. Először egy teljes oldalon mutatja be a színt, majd a kis ablakon keresztül az azonos színű dolgokat összegyűjtő oldalra kukkanthatunk. Nagyon masszív kis könyv és a rajzok, az elrendezés is szuper benne. Olyan tárgyakat, növényeket, gyümölcsöket szerepeltet benne, amivel a kicsik gyakran találkozhatnak. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_20181117_142124.jpgEzek a kukucs könyvek nagyon aranyosak voltak. Inkább másfél éves kortól ajánlanám. A könyv oldalain kis lapokat kitolva változik a képi látvány, meg lehet például  figyelni, ki bújik elő a tojásból. A könyvsorozat állatok témájában kapható, én négyfélét találtam. A kitolható lapok is vastagabbak, így tartósabbak is maradnak a könyvek, nem szakítják le véletlenül.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_20181117_142222.jpgKülönböző járműveket figyelhetünk meg lapról lapra, és a különleges benne a kerekek körbevágása. Minden oldalon egyre kisebb a kerekek mérete, mely új lehetőséget ad a tapasztalásra. Szép és esztétikus rajzai vannak, nagyon aranyos kis lapozós könyv. 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, várlak a FACEBOOK OLDALamon illetve a blog CSOPORTjában is, ahol már rengeteg ötlet gyűlt össze általam és a lelkes csoporttagok által is! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torpikucko.blog.hu/api/trackback/id/tr3514382814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása