Vadadi Adrienn könyvek 3+
2018. november 20. írta: Aancsi

Vadadi Adrienn könyvek 3+

3,5 éves ovis nagylányom imádja a könyvsorozatot. Már három ovis korosztálynak szólót beszereztük, kb 2 hónapja minden nap ebből kell olvasni. A téma az ovis mindennapok, illetve az egyik könyvben nyári tábor történéseit olvashatjuk. Az írónő az ovis hétköznapokból merített témák és konfliktusok köré gyűjtve fűzte fel történeteit, mely terjedelmében is megfelelő hosszúságú. Rövidebb, hosszabb mesék is vannak benne, esténként mi minimum 2-3 mesét szoktunk olvasni. Nap közben is szívesen "olvasgat" belőle, már maga is mesét költ, vagy az eredeti mese történéseit eleveníti fel a képek láttán. 

"Leszel a barátom? - kérdezi teljes természetességgel az óvodában egyik gyerek a másiktól. Leszek! hangzik a vidám válasz, és már mennek is együtt a homokozóba, a mosdóba, a babaszobába. Vadadi Adrienn ovis meséi ezekről az apró élményekről, erről a nagyon fontos három-négy évről mesélnek. Az alvásról és nemalvásról, evésről és válogatásról, barátokról és magányról, babázásról és építésről, vicces óvó bácsiról és nagyívű szökési tervről, rosszalkodásról és megbocsátásról. Egyszerűen, kedvesen, humorral és megértéssel. Akár most megy oviba a gyerekünk, akár ott tölti már a mindennapjait, ez a könyv neki és róla szól, és minden percébe bele tudja élni magát!"

 

 

 

 

 

 

"A nagysikerű Leszel a barátom? - ovis mesék után itt vannak az újabb ovis történetek. Ugyanabba az ovis csoportba térünk vissza, ahol már megismertük és megszerettük Leát, Maját, Dorcit, Petit, Ákost és a többieket. Peti barátot keres magának, a fiúk bosszantják a lányokat, a lányok szerelmesek, kisállatot vásárol a csoport, bodobácsokat gyűjtenek és indiánosdit játszanak, és az utolsó nap még benn is alszanak az oviban! A gyerekek most is lelkesen zajonganak, játszanak, veszekednek, nyúzzák az óvó nénit, aki angyali türelemmel segít megoldani minden vitás kérdést és áll elő újabb és újabb ötletekkel.
Minden ovis polcán ott a helye!"

 

 

 

 

 

"Az óvodába új gyerek érkezik: Szili. Peti érdeklődve fogadja, de amikor a kisfiú a focilabdát választja jelnek, rögtön összerúgja vele a port. Minek focilabda valakinek, aki ügyetlenül fut és tornázik, ráadásul alig látja a kaput? Lea és Maja is megörül Szilinek, mert kisebb és válogatósabb a többieknél, ezért nagyon jó kisbabának a játékban. De miért mond mégis ellent nekik, és miért nem marad nyugton?

Szili más, mint a többi kisgyerek: korábban született. Mégis ugyanolyan: szeret együtt játszani a többiekkel, borzasztóan érdeklik a dínók és az állatok, és nagyon örül, ha az óvó néni ölében ülve magáról mesélhet. Az óvó néni támogatásával hamar megszeretik a gyerekek, és megtanulják elfogadni, hogy mindenki másban a legjobb!"

 

 

 

 

 

"Itt a nyár, vége van az ovinak! De az ovisoknak még nem kell elbúcsúzni egymástól. Amíg anya és apa dolgoznak, ők a Palacsinta táborban mulatnak az óvó néni kertjében. Itt annyi mindent lehet csinálni, amit év közben lehetetlen! Fára mászni, térképpel nyomozni, báránykát szelídíteni, patakban tapicskolni, hajót úsztatni és sártengerben dagonyázni. No meg persze sütni-főzni: például palacsintát! A tábor végén pedig nagy-nagyközös tábortüzezéssel és énekkel búcsúznak egymástól
és az óvó nénitől. Tarts Leával, Petivel és a többiekkel a Palacsinta táborba!"

 

 

 

 

 

 

Forrás és a szerző további művei: LIBRI

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torpikucko.blog.hu/api/trackback/id/tr9014383016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása