Házi könyvtár ajánló II.rész
2019. február 03. írta: Aancsi

Házi könyvtár ajánló II.rész

Böngészők

books-2863724_1920.jpgMint sokan tudjátok, és talán részt is vettetek benne, nemrég elindítottam egy posztot, kérdést a Facebook különböző bugyraiban, hogy megtudjam, nálatok mi a favorit, mi az amit a gyerekek szívesen a kezükbe vesznek, szívesen olvasnak, amiket már 3 réteg ragasztószalag fog össze, annyit volt forgatva. Mivel  rengeteg könyvajánló érkezett, több részletben fogom bemutatni, de a vásárlással és rendeléssel mindenképp várjátok meg a további részeket, mert rengeteg szép és izgalmas könyvet fogok nektek mutatni! Ezúton is köszönöm a segítségeteket, és akkor lássuk, mi az amit bátran ajánlotok más anyukáknak, mik azok a könyvek, amikkel érdemes feltölteni egy 0-4 év közötti kisgyermek házi könyvtárát. 

A könyveket Bookline oldalon keresgéltem, INNEN mindet meg tudjátok vásárolni.
Képek, könyvelírások forrása: Bookline

Második részben a Böngésző könyvek világába kalauzollak el Titeket. Rengeteg fajta keresgélős, tanulmányozós ilyen "csendeskönyv" létezik, a ti ajánlásaitok alapján állítottam össze ezt a listát, mely valóban minőséget és élményt jelent a gyermekeknek és nekünk is. A böngészőkben az a csodálatos, hogy rendkívül kortalan, évekig hű társa lesz a gyermeknek és kötelező kiegészítője a gyerekszobának és a házi könyvtárnak. 

További kisgyerekes témájú ötlettel, játékkal várlak FACEBOOK oldalamon és a CSOPORTban is. Töltsük meg együtt a hétköznapokat élménnyel!

 
Francisco Arredondo, Pere Rovira Keresd meg a tanya állatait! című böngészője nagyon kedvelt volt a kisgyerekes édesanyák körében. Ha most még csak a képek miatt is vásároljuk meg, a benne lévő játékos feladatok egy kisiskolást is szórakoztatnak még. 

b1282434.JPG

Scolar kiadó Első képes állatlexikonom című könyvét is sokan ajánlottátok. "Szamár, vakond, katicabogár, szurikáta, pingvin és elefánt - mi a közös bennük? Az, hogy mind megtalálhatók ebben a könyvben, mely bevezeti a legkisebbeket az állatok lenyűgöző világába. A képes lexikont nézegetve könnyű megnevezni az állatokat, és beszélgetni róluk, így észrevétlenül fejlődik a kicsik szókincse és beszédkészsége."

id22-309774.JPG

 

Az én nagy képes szótáram is nagy kedvencetek, három része vásárolható meg, témái az állatok, a gazdaság és a járművek. Szerzői: Susanne Gernhauser, Daniela Prusse

id22-309736.JPG

Sandra Noa Légy szemfüles! könyvei sajnos már csak előjegyzésben kaphatók, de sokatok kedvence, így úgy gondoltam fel kell, hogy kerüljön a listára. Ezek a könyvek belül kinyitható fülecskékkel rendelkezdnek, kérdéseket-válaszokat is tartalmaznak. 

lsz.png

Andrea Pinnington, Caz Buckingham könyvét is kiemeltétek, valóban egy igényes, szép rajzokkal teli, interaktív könyvvel van dolgunk. Ismerd meg a kerti madarak hangját! című könyvben a kerti madarainkkal ismerkedhetnek meg a gyermekek. 

id22-304928.JPG

"A madárhangok felismerése olyan képesség, amely életed végéig elkísér. Pedig nem is olyan könnyű megkülönböztetni a zöldike hangját a tengelicétől! A gombok megnyomásával meghallgathatod a madárhangokat, ingyenesen letölthető applikációnk segítségével pedig akár élethű, 3D-s formában is a szobádba varázsolhatod kedvenc madaraidat. Ez az izgalmas könyv közelebb visz téged a kerti madarak világához. Tartsd az ablakban, hogy mindig kéznél legyen! Na, ki lesz a leghamarabb madárszakértő a családban?"

Ott-Heidmann, Eva-Maria képeskönyvét a rajzok szépsége miatt említettétek meg, két része kapható tél és nyár témájában. 

id200-123003.JPG

Christine Henkel könyve sokatok kedvence, Vidám nyüzsgés az erdőben című lapozót sokan említettétek. Az erdei állatokkal és élőhelyükkel ismerkedhetünk ebben a gyönyörű kidolgozású böngészőben. 

b914412.JPG

Rotraut Susanne Berner Böngésző könyvei már-már klasszikusnak számítanak. A leginkább elterjedt böngésző könyv köreitekben. Szerintem őt nem kell senkinek bemutatnom. 

rsb.png

"A képeskönyv végtelen számú mese lehetőségét rejti magában, bátran szabadon engedhetjük a fantáziánkat. A képek mindegyikén egy-egy új helyszín tárul a szemünk elé a társasháztól, a falusi környezeten át, a kisváros főteréig, és még sorolhatnánk. A szereplők életében mindig történik valami. Sok közöttük a visszatérő karakter, akiknek a kalandjait egy könyvön belül is, de akár a négyrészes sorozat egészén át is nyomon követhetjük. A jelenetek mindig az évszaknak megfelelőek..."

 

Stephan Baumann Járművek nagy könyve azt hiszem nem hiányozhat a járművek iránt érdeklődő kicsik polcáról. "Ebben a könyvben minden oldalpár egy nagy járművel ismerteti meg a kisgyermekeket. A kicsik kiválaszthatják, melyik a kedvenc járművük: traktor, kombájn, fakitermelő gép, tűzoltóautó, autódaru, homlokrakodó, markoló, billenős teherautó, földgyalu vagy kukásautó."

id22-307245.JPG

Nézd meg... könyvek Anna Milbourne sorozata. "Kukkants be egy odúba, méhkasba, fák lombjába vagy éppen a tengerfenékre, és nézd meg, milyen állatok élnek ott. A gyönyörűen illusztrált könyv minden oldala kihajtható fülekkel, bájos rajzokkal és sok-sok tudnivalóval varázsolja el észrevétlenül a legkisebbeket. Rengeteg tudnivaló és érdekesség az állatok életéről, mindennapjairól könnyen érthető stílusban. A Nézd meg! sorozat további köteteit se hagyd ki! Nézd meg, milyen az éjszaka, milyen egy kert vagy hogy milyen egy farm!"

am.png

 

Szintén egy kalsszikus, ami szerintem sokatok polcán már ott díszeleg. A mi micsoda sorozat mini könyvei direkt a legkisebb korosztálynak szólnak. "...fő vonzereje a kedvesen megrajzolt figurákban és a részletgazdag képekben rejlik. Erőssége az ismeretterjesztő szövegek és az elbeszélés jó aránya is. A főszereplők követhető példát nyújtanak a gyerekeknek: a félénkek, a játékosak vagy kezdeményezők mind magukra ismerhetnek valamelyik figurában a könyvek lapjain. Az utolsó oldalon 4-6 felhajtható kukucskáló segítségével tesztelhetik a gyerekek, hogy mit jegyeztek meg a könyv lapozgatása során."

b911879.JPG

További Mi Micsoda Mini könyvek ITT

 

Ballon kiadó 100 érdekesség a világból is kedves kis könyv, mely két témában (állatok, első szavaim) elérhető. 

b294629.JPG

"Képes lexikonunk segítségével a legkisebbek felfedezhetik az állatok csodálatos világát: száz állatot ismerhetnek meg élőhelyük szerint csoportosítva. Miközben válaszokat keresnek a kérdésekre, sok érdekességet tudhatnak meg, és megfigyelőkészségük is fejlődik."


A kis felfedezők sorozat is sokatok kedvence, ami szintén egy ablakos böngésző. Számos témában elérhető, inkább ovis korosztály számára ajánlom. 

ff.png

 

Anne Suess Képeskönyve is gyönyörű és színes oldalakkal lep meg minket, igazi kincs egy ilyen, sajnos szintén csak előjegyeztethető, de minőségi megjelenése végett feltétlenül szerettem volna megmutatni nektek. Karácsonyi képeskönyv, Apróságok képeskönyve, Sürgés-forgás Macivárosban címen jelent meg eddig könyve.

b908331.JPG

 


Egy kivételt (bookline-on sajnos nem elérhető) és különlegességet is hoztam így a végére, sajnos ezt eddig csak amazonon láttam rendelhetőnek. Gerda Muller Seasons című 4 kötetes képeskönyve elkápráztat gyönyörű rajzaival. Az évszakok változása, nagyszerűen megfigyelhető ebben a különleges könyvcsomagban. 

9781782504733.jpg

Forrás: www.bookdepository.com

gerda-muller-seasons-collection-_1210.jpg

Forrás: https://consciouscraft.uk

Ha tetszett a cikk, várlak a FACEBOOK oldalamon is, illetve az oldal CSOPORTjában, ahol még több ötletet és játékajánlót találhattok! Tarts velünk Te is! :)


Felmérés 2019 januárjában, négy tematikus csoportban (három ebből több ezres taggal bír), valamint egy oldalon zajlott, önkéntes alapon. Válogatás fő szempontjai: kialakítás, rajzok minősége, tartalom, gyerekek szimpátiája 

Képek és könyvleírások forrása: Bookline, saját szerkesztés

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torpikucko.blog.hu/api/trackback/id/tr5514602918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása