Születésnapi "virág"
2018. október 12. írta: Aancsi

Születésnapi "virág"

Drága anyukámnak a hétvégén lesz a születésnapja, ami szép kerek szám az idén. A gyerekekkel is szerettünk volna valami apróságot készíteni, és az oviból hazafelé talált tobozok a lehető legjobbkor kerültek elő. Ezt a soha el nem hervadó virágot készítette egy lassan 2 éves és egy 3,5 éves gyerkőc a Nagymamájuknak. Ha érdekel, hogyan készítettük el, görgess tovább!

img_20181012_214137.jpg

 

 Ha még több ötletre vagy kíváncsi, várlak a FACEBOOK OLDALamon illetve a blog CSOPORTjában is, ahol már rengeteg ötlet gyűlt össze általam és a lelkes csoporttagok által is! :)

 Hozzávalók:
- Erős pálca (esetemben orchideapálca), hurkapálcából is a vastagabb, ha nem elég erős, eltöri a toboz súlya
- tempera vagy akrill festék
- Ragasztópisztoly/pillanatragasztó/folyékony ragasztó
- Stiftragasztó
- Krepp papír
- Fúró 
- Zöld A4-es papír
- csillámpor (opcionális)


Elkészítés:
1. Fúrd ki a toboz alját fúróval olyan szélességben, hogy a pálcikád bele tudd helyezni. Nem kell túl mélyen, 1 cm-nél nem szükséges mélyebb lyuk. Fúróhasználatban nem túl jártas anyukák adják oda a család férfi tagjának a pálcát is és a tobozt is, magyarázzák el mit mire szeretnének rátenni, ennek ismeretében pedig fúrjon megfelelő arányokkal rendelkező lyukat a tobozba. (Én utóbbiak szerint jártam el :D) Ha kész a lyuk ragasztó segítségével rögzítsük a pálcát a tobozba. Ha folyékony ragasztót használtok, kicsit több időt vesz majd igénybe mire megköt.
img_20181012_125027.jpg

2. Szóljatok a gyerkőcnek, és induljon a festés! A kisebbiknek még segíteni kellett, bár az "egyedűű atajom" vágyát elég sokszor érvényesítette, így mondhatjuk, hogy lényegében 70%-ban saját munkát láthattok. A nagyobbikra sem árt figyelni, pláne ha lány, mert akkor a festést tuti hogy véget nem érő szövegeléssel kíséri, és óvatlan pillanatban magát is kifesti...utána meg neki áll feljebb, hogy nem kicsi még a hajfestéshez...:D Mikor kész lett a festés, csillámport szórtunk a tetejére, és hagytuk megszáradni.

img_20181012_210816.jpg

 3. A krepp papírozásban már csak a nagyobbik vett részt. Papírcsíkot ragasztóztunk be, majd az egyik végét a kislányom, másik végét én fogtam, és elkezdtem felcsavarni a pálcára, az ujjam között sodorva a pálcát. A "virágfej" alá már én ragasztottam egy vékonyabb krepp papír sávot. A leveleket ragasztópisztollyal rögzítettem. 

img_20181012_211751.jpg

img_20181012_211842.jpg

 

Az elkészült virágaink:

img_20181012_214204.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, várlak a FACEBOOK OLDALamon illetve a blog CSOPORTjában is, ahol már rengeteg ötlet gyűlt össze általam és a lelkes csoporttagok által is! :)

 +1: Levelet esetleg más technikákkal is lehet készíteni, akár tinta és kávéfilter zacskó színezésével, vagy vízfestékkel (persze színkeverve ;) ), meg ezerféle lehetőséggel. Ami még nekem eszembe jutott, az a felevél, amivel a virágunk őszi dekorációnak nagyon szép, viszont hangulatában nem vidám születésnapos, így  elvetettem az ötletet. Azért megmutatom, hogy nézett volna ki:

img_20181012_211617.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torpikucko.blog.hu/api/trackback/id/tr1814298493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása