Festés szívószállal
2018. szeptember 22. írta: Aancsi

Festés szívószállal

Az esős idő nagyon sok izgalmat rejt: lehet elázni, lehet pocsolyában ugrálni, esernyőt a fejünk fölé tartani, kidugni a nyelvünket, és hangosan kacagni, mikor az esőcsepp beleesik, behúzódni fedett részre, és közben bámulni, hogyan fürdik a kert, a homokozójátékok, a hinta...stb. Ezek mind mind varázslatos dolgok a gyerekek számára, fel a gumicsizmát, és irány az eső! :) 

Miután pedig kijátszotta magát a gyerkőc, benn is lehet folytatni a játékot a vízzel, esővel. Lehet kísérleteket végezni, halmazállapot változásait megfigyelni, tárgyakat úsztatni, vagy süllyeszteni, beszínezni, hőmérséklettel játszani...stb. ITT találtok ötletet ezekhez a játékokhoz. 

 Ha még több ötletre vagy kíváncsi, várlak a FACEBOOK OLDALamon illetve a blog CSOPORTjában is, ahol már rengeteg ötlet gyűlt össze általam és a lelkes csoporttagok által is! :)


Mi ez alkalommal festettünk a nagylányommal (3 év), de ecset nélkül, szívószállal! 

img_20180922_105933.jpg

A vízfestéket, vízben kissé feloldottam, majd a papírra öntve, kislányom szétfújta. Hol szívószállal, hol anélkül, de a szívószál hatékonyabb, célzottan és szebben tudjátok a festéket szétfolyatni. Miután megszáradt, kétféle képet készítettünk belőle. Egyik képen egy gumicsizmát ragasztottunk fel, melyet előzetesen ő színezett és segítségemmel vágott.

img_20180922_110535.jpg

másik képet viharfelhőnek készítettük el, egyéni kérésre, csillámporral szórtuk meg a lezúduló esőt a felhő alatt. 

img_20180922_110612.jpg

 

Nagyon jó móka, próbáljátok ki ti is! :) Hozzá pedig egy nagyon aranyos mondóka:

"Sír a felhő, hull a könnye,
eső ömlik le a földre.
Issza föld, míg csak bírja,
maradékból lesz a tócsa.
Belelépek, tocsogok,
jaj, már csupa sár vagyok!
Nem baj, csak még essen, essen,
szeretem, ha cuppg, fröccsen!"
(forrás: Suliháló)

Ha tetszett a bejegyzés, várlak a FACEBOOK OLDALamon illetve a blog CSOPORTjában is, ahol már rengeteg ötlet gyűlt össze általam és a lelkes csoporttagok által is! :)


Sablon (forrás: pinterest):

979290958599730102.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://torpikucko.blog.hu/api/trackback/id/tr1914255531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása