Apák napja
2018. június 12. írta: Aancsi

Apák napja

Vasárnap apák napja. Mi soha nem ünnepeltük, az óvodai munkám során lett része az életemnek az apák napja, s már ott elhatároztam, hogy ha családom lesz, tartani fogom. Nálunk az óvodában mindenféle vicces és bátorságot próbáló feladatok, játékok kerültek megrendezésre nagyapa-apa-fia/lánya csapatoknak. Soha nem felejtem el azt a sok büszke és szerető tekintetet az édesapák és a határtalan boldogságot a gyerekek arcán. A közös játék, kirándulás, az apával töltött idő meghatározó és jelentőség teljes a gyermekek fejlődését nézve, bátorítsunk minden apát a közös élmények szerzésére!


Apák napján köszönjük meg nekik az egész éves gondoskodást, a sok közös játékot, veregessük meg mi is kicsit apa vállát, mert ahogyan nekünk is igényünk és jól esik az elismerés, nekik, akik töredék időt töltenek a gyerkőccel hozzánk képest, talán még inkább jól esik, ha ezen a napon kicsit őket is ünnepeljük, a gyerekek most neki készülnek meglepetéssel :)

 

Mi is most kezdünk készülni a gyerekekkel. Mivel idő szűkében vagyunk, megmutatom, mit fog kapni Apa (pssszt!) később felkerül majd a papáknak készített ajándék is.
(FRISSÍTVE!, GÖRGESS LEJJEBB)

További ötletek a Törpikuckó csoportban!  ---> KATT IDE A CSOPORTHOZ

A kicsi alszik még, egyenlőre a nagy van készen a nyakkendő festéssel. különböző csavarokat hoztam be a mintázáshoz, de ő szimplán csak festeni akart apának, így ezek nem kerültek elő. Az egyik nyakkendő belsejébe pedig különböző kérdésekre adott válaszait írtam bele. (mit szeretsz legjobban az apukáddal csinálni?...stb.) 

img_20180612_144121_hht.jpg

Innen le tudod tölteni a címkéket: 

apa_1.png
További apróságok is készültek a papáknak, keresztapukáknak, ezt mutatom most meg nektek :)

img_20180614_124256_hht.jpg

Készítettünk Szeretet-befőttet, amit a kicsi és a nagy is lelkesen pakolt. A címkéket maguk színezték ki hozzá, illetve a nagyobbik ollóval vágta ki, majd igazította körben, a befőtt tetejét díszítő szalvétát. Bármivel lehet tölteni, amit az ajándékozottak szeretnek, csak arra figyeljünk, hogy a szorgos kezek az üvegbe pakolják, és ne a szájukba :D Persze a végén kaptak ők is egy-egy kóstolót a "töltelékből" :)

img_20180613_194744_hht.jpg

img_20180613_193905.jpgimg_20180613_193959_hht.jpg

 

 

 

 

 

 

A papákat meglepni igazi fejtörés volt, de azt hiszem örülni fognak ennek a kis meglepetésnek, mert minden szeretet és gyermeki báj benne van.

img_20180614_112001_hht.jpg

 

Egy üres dobozt (esetemben LIDL húsleveskocka tartó doboz volt, de lehet hajtogatni, vagy akár teás dobozt, cipős dobozt kincsesládává varázsolni) feliratoztam alkoholos filccel, az alábbi szöveggel:
"Papa, mi úgy szeretünk Téged, hogy a világ összes kincsét neked adnánk, ha lehetne!" tetejére pedig: "Ha nem is az összes, de ezeket neked gyűjtöttük! Boldog apák napját!". Féltem, hogy a festék lepereg, így bélést készítettem, amire a gyerekek kézlenyomatait nyomtunk, majd belülre felragasztottam.

img_20180614_112030.jpg

A gyerekeknek ezután jött a legizgalmasabb rész, a kincskeresés! Kincseket gyűjtöttek, amiket majd papának adnak, s nem is gondoltam volna, milyen hamar és milyen szuper dolgokat találunk. A legjobb a közös munka volt az egészben, a kicsi is ugyanolyan lelkesen és érdeklődéssel bámulta a földet, az árkot, a növényeket, mint a nagy, és valljuk be, én is élveztem :D

img_20180614_112234.jpg

Mivel a természetben (így a gyűjteményünkben is elképzelhető) mindenféle bogár lakozik, és még szerettünk volna a dobozba csokit is rejteni (mint a világ legnagyobb kincse ugyebár :D) ezért zacskóba tettük a talált dolgokat és madzaggal lezártuk. Már csak a csokit kell megvenni és a kincses ládikó elkészült :) 
img_20180614_112956_hht.jpg
Jó barkácsolást, ötletelést annak, aki még ügyködik az ajándékon! 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://torpikucko.blog.hu/api/trackback/id/tr5414043474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása