Ismerkedes a mintakkal, vonalakkal
2018. március 04. írta: Aancsi

Ismerkedes a mintakkal, vonalakkal

Avagy egy letört orchideaszár ihlette játék

Minden úgy kezdődött, hogy egy baleset során letört az egyik orchideám virágszára. :( De ha már így alakult, felhasználtuk egy közös játékhoz és megleptünk vele mamát, dédit, keresztanyut. :) 

img_20180304_094850.jpg

 

img_20180303_202006.jpg

Hozzávalók:

- kartondoboz 

- filctoll

- olló

- ragasztó

- díszítéshez: matrica, dekorgumi figura, pompom, csillám, nyomda...stb.

- szerencsétlen orchidea vagy más vágott virág

 

Váza formákat vágtam ki kartondoboz egyik oldalából, majd alkoholos filccel mintákat rajzoltam rá. (Egyenes, görbe, rövid, hosszú, pont) A gyerekek életkorától és egyéni képességeitől függően lehet a hullám sűrűbb, lehet cikkcakk, csigaforma, kisebb-nagyobb pontok...stb., ezeket kell majd filccel átrajzolni. Az én 2,5 évesemnek az első ilyen jellegű játék volt ez, kíváncsi voltam, hogyan sikerül, mire képes. Élvezte a díszítést, az egyenes es görbe vonalat egészen jól lekövette,  de nyilvan ő még nagyobb lendülettel dolgozik :) 

254142132011830420_1.jpg

Igazán 3-4 éves kortól képesek pontosa(bba)n lekövetni a mintákat. Nagyobbakkal már lehet a bonyolultabb motívumokat előrajzolni, vagy készíthetik maguktól a különböző mintákból. Kisebbek számára a szabad alkotás lehetőségét ajánlanám, különböző eszközet felajánlva (festék, ceruza, zsirkréta, nyomda). Ha van kedve hozzá, és élvezi nyugodtan kínáljátok meg néha picit nehezebb feladatokkal is, ne csak olyannal amit kisujjból képes elvégezni! :) Ilyenkor egész nyugodtan segítsetek a megoldásban, hogy sikerélménye legyen és legközelebb is bátran vágjon bele olyanba, ami még ismeretlen és kihívásokat rejteget számára. 

img_20180304_094838.jpg

Miután kész lett a díszítés felragasztottam papírra, úgy, hogy a vaza felső részét kihagytam. Ez a lehajtható rész megkönnyíti a virág beragasztását, es elfedi a rövid szárat. El is készültek a virágvázák :)

 img_20180304_094826.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://torpikucko.blog.hu/api/trackback/id/tr2713715472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása