Húsvéti nyomdázás
2018. március 30. írta: Aancsi

Húsvéti nyomdázás

Kicsiknek, nagyoknak nagyon jó kis elfoglaltság, nálunk nagyon élvezték. Még a kicsi (16ho) is élvezettel mintázott ritkán használta az ujját a festéshez, pedig azt is nagyon szereti. Könnyű megfogni, nagyszerűen lehet a színeket keverni. A pöttyözés technikája is egyszerűbb ezzel, mint ha az ujjukkal kellene, hiszen az hamar átcsap maszatolásba :)

img_20180329_223918.jpg

Festéshez szükséges eszközök:

- tempera/ ujjfesték 

- A3/A2 papír 

- dugó (ha nem akarjuk keverni a színeket, érdemes többet összegyűjteni)

- minimum 1 lelkes gyerkőc 

img_20180329_163831_2_1.jpg

A papírra először felrajzolunk egy tojást. Nekem két különböző korú gyermekem van, ennek figyelembe vételével differenciáltam a játékot. A kicsinek szabad mintázást, a nagynak(2,5) előre megrajzolt vonalak és pontok mentén kellett dolgozni, de persze a tojás többi részén ő is úgy "dugózott" ahogyan szeretett volna :) Fontosnak tartom, hogy minden korosztály számára minden technikánál, legyen az új vagy begyakorolt, legyen lehetősége az önálló felfedezésre, kísérletezésre, kreativitásnak kifejezésére. Ha nem is a tervezett alkotás részeként, de előtte vagy utána biztosítsuk számára ezt a lehetőséget. 

img_20180329_164023_2.jpg

Száradás után kivágtam (bár a nagyobbik gyerkőccel terveztem a vágás technikáját gyakorolni, de nem úgy alakult)  ablak, ajtó, fali dísz lehet belőle. 

 

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek! :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torpikucko.blog.hu/api/trackback/id/tr5713790154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása