Közös játék kicsivel, naggyal
2018. július 05. írta: Aancsi

Közös játék kicsivel, naggyal

Egy jól sikerült délelőtti játékot hoztam most nektek. Igaz csak egy ebédre való leves elkészítésére futotta közben, de a gyerekek nagyon jól mulattak és az egész 1 órán keresztül zavartalanul zajlott. A játékot mindig újabb és újabb elemek és játékeszközök behozatalával még tartósabbá sikerült varázsolni, de utána kellett 15 perc míg feltakarítottam a katasztrófahelyzetet :D A játékban a 3 évesem és a másfél évesem vett részt (na meg én...:D)

Ha még több ötletre vagy kíváncsi, várlak a FACEBOOK OLDALamon illetve a blog CSOPORTjában is, ahol már rengeteg ötlet gyűlt össze általam és a lelkes csoporttagok által is! :)

Minden úgy indult, hogy megjelentek a konyhában, hogy ők is segítenek főzni. Fel szoktak ülni a konyhapultra és hol a fazekak és fakanalak bűvöletében szórakoznak, hol felállnak és az ablakon bámészkodnak kifelé, kisebbikem sűrű brümmögő nyáltengerben kitörve, ha meglátja a szomszéd autóját. Mivel tudtam, hogy így nem fogok egyről a kettőre haladni, berendeztem az ő külön kis főzősarkukat, a minikonyhát egy plusz székkel megtoldva. Kezdetben kaptak tésztát, lisztet, rizst tálkákba, összeszedtük a főzős játékokat és kezdetét vette a kotyvasztás.

img_20180704_100453.jpg

Tök jól lehet használni lencsét, sárgaborsó, babot, éppen mit találunk otthon és nem sajnálunk belőle kiborítani egy keveset. A gyerekek is szuperül elvoltak, az én főztöm is haladt előre :D Persze közben meg kellett kóstolni tortát, muffint, levest, spagettit, éppen mit "főztek" a lurkók. Mikor a játék kezdett lecsendesedni bedobtam az aduászt, só-liszt gyurmát (recept a bejegyzés végén)! Élvezettel túrták, nyomkodták, díszítették tortának tészta gyertyával, vagy pizzának. Nem mellesleg a finommotorikus mozgás fejlesztésének egyik szuper eszköze mind a gyurma, mind a gyurmadíszítés apróságokkal, esetünkben rizzsel és tésztával.

img_20180704_101356.jpg

A nagy számára egy fűzős játékot is felkínáltam, persze a kicsinek is kellett, így vele együtt fűztünk párat, mert az ő kis kezének a müzlikarikák felhelyezése a spagettitésztára még iszonyú nehéz feladat. De a közösen elért siker és persze a közben elfogyasztott müzlikarika hatalmas boldogság volt számára is. 

img_20180704_103525_2.jpg

Mikor a játékunk véget ért, közös mosogatással zárult a dolog, nekik is nagyon tetszett a spontán pancsolás és nekem is egyel kevesebb takarítani való maradt utánuk :) 

img_20180704_110141.jpg

 

Ha tetszett a bejegyzés, várlak a FACEBOOK OLDALamon illetve a blog CSOPORTjában is, ahol már rengeteg ötlet gyűlt össze általam és a lelkes csoporttagok által is! :)

  RECEPT:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torpikucko.blog.hu/api/trackback/id/tr6514096305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása