Játék a falevelekkel
2018. október 12. írta: Aancsi

Játék a falevelekkel

img_20181001_162606.jpgHát az úgy volt, hogy 1 órával korábban érkeztünk a délutáni elfoglaltságunk helyszínére, mert elnéztem az órát...Két gyerekkel, biciklivel, tornaszerekkel és kis táskával, nagy táskával újra két kerékre pattantunk és elindultunk felderíteni a város ezen részét egy játszótér után kutatva. Szerencsére hamar találtunk is egyet, és persze a játék mellett természetesen el is hoztuk a leesett falevelek úgy 98%-át...Így hát az ezt követő napokban ezekkel játszottunk. A bejegyzés végén a galériát se felejtsétek el megnézni! :)

  

Ha még több ötletre vagy kíváncsi, várlak a FACEBOOK OLDALamon illetve a blog CSOPORTjában is, ahol már rengeteg ötlet gyűlt össze általam és a lelkes csoporttagok által is! :)

 



1. Falevél válogató. img_20181009_192110.jpg
A különböző faleveleket egy kupacba rendeztük, megfigyeltük a színüket, tulajdonságaikat. A kisebbik gyerkőc (lassan 2 éves) még élvezettel fedezte fel a színek kavalkádját a levelekben, a nagyobbik(3,5éves) már relációkat is képes volt felállítani. Miután szétválogattuk a kupacot, könyvekbe helyeztük, és lepréseltük, majd később vízfestékkel kifestett fára ragasztottuk fel őket. 

 

 

 

  

2. Ablakdekoráció

A megmaradt leveleket ablakdísznek szerettük volna elkészíteni. A folpackot szőnyegen óvatosan kiterítettük. Nagyon tapad, minden kisebb széltől fellebeg és összeragad, így egyszerre tényleg csak 1 kisgyerekkel érdemes csinálni. Miután kiterítettük, sorra belehelyeztük a lepréselt faleveleket és apró virágokat, amiket szintén a játszótéri látogatásunkkor gyűjtöttek. Minimum 1 cm helyet hagyjatok ki, hogy a folpack szépen megfogja. Miután készen voltunk, a folpackot tovább tekerve ráhajtottam a falevelekre még egy réteget. A levegőt óvatosan kinyomkodva a két folpack réteget összetapasztottam, majd az ablakra nyomtam. Szuperjól néz ki, és semmi rögzítő eszköz nem kell a helyén tartásához! Próbáljátok ki ti is!

img_20181009_110343.jpg img_20181009_111408.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, várlak a FACEBOOK OLDALamon illetve a blog CSOPORTjában is, ahol már rengeteg ötlet gyűlt össze általam és a lelkes csoporttagok által is! :)

 img_20181009_111554.jpg

 

További játék és barkácsötletek a falevelekkel: Ez egy GALÉRIA!

Ha rákattintasz bármelyik GESZTENYÉRE, további ötleteket láthatsz...;) Na jó, a tobozokkal is működik :D

(forrás: pinterest)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torpikucko.blog.hu/api/trackback/id/tr10014298541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása